17 de març de 2008

Trialeres

Aquest ha estat un cap de setmana molt profitós. Després d'estar uns dies malalt per culpa de l'estómac ha arribat el divendres amb més ganes que mai. Tenia el mono de la bicicleta, i quina era la millor manera que passés? doncs sortir a fer caminets que és el què més m'agrada!
El dissabte per escalfar, tot solet cap al Coll de la Baumeta, doncs tenia ganes de provar-me i veure quan tros faria sobre la bici pujant per l'Aucata. Cansat com el qui més, vaig arribar a Campdeparets, però alhora satisfet per la pujada que havia deixat enrera. Ara només em quedava baixar uns 500 metres de desnivell fins al Campament, començant per unes pendents semblants a teulades de la Cerdanya, per acabar amb un pedregar inhumà. Fantàstic!

Diumenge dia de Fira, es presenta també molt bo. Hem quedat amb el Mines per anar a Sant Miquel. Direcció a la Portella, passant pel Coll d'Olvan, fem el camí normal, però un cop a sota Mascaró, optem per la opció bona: la pujada no serà per la pista, sinó pel corriol amb marques de sender local que ens duu a Corrubies. Llàstima que està una mica brut, perquè el traçat serpenteja pel mig del bosc i és pràcticament tot ciclable fins que sortim al pista bona. Fins arribar a dalt, encara provem altres recorreguts fora pista (poc recomanables de fer amb bici pujant) que ens conduiran a la casa de Sant Miquel.

Enfilem direcció oest i avall, bé això d'avall no és del tot cert, perquè hi ha un parell de repetxons que fan que no sigui del tot cert. Un cop ens plantem a Covil, ens veiem amb el dilema de triar camí. Anem a l'esquerra seguint les marques del sender local per una trialera brutal i salvatge (clàssica) o bé ens decantem cap el camí de la dreta, encara més brutal i més salvatge. Finalment, el seny s'imposa sobre la rauxa i ens n'anem cap a la Font de Covil. Moltes pedres, arrels i metres de desnivell negatiu després, ens plantem a Pedret. Ara només queda arribar a casa pel recorregut més planer que tenim al Berguedà, i començar a pensar on podrem anar a fer mal

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El proper dia a baixar fins a Vilada pel primer camí? que ens passi pel cap. Hi han tantes opcions i totes són tant semblants ...

Marc ha dit...

Aquesta ruta tot i que no conec els noms diria que en vaig fer un tros aquest estiu passat , no?
Aquest any tornare a venir perque m'hen marqueu una de bona i a veure aquest any si no hem foteu tanta canya...

el de Cal Blau ha dit...

Ja tinc casi casi a punt, LA RUTA. No serà molt llarga (uns 40 Km) però sí molt dura (sobretot tècnicament). És una mena de "Ruta dels Senders" adaptada al centre del Berguedà, o sigui amb més desnivell, més rocs i un 90% de caminets. Tothom qui en tingui ganes hi estarà convidat, però no serà la preferida dels "carreteros".

Anònim ha dit...

A l'estiu, cap a "Sant Jaime de Frontani" per Coll de Salga i baixar fins la Riba pel GR. Marc, no és de l'any passat a l'Agost.

Jaume ha dit...

Aquest diumenge vaig fer l'Aucata i encara estic baldat. Feia molts anys que no hi anava. De fet feia anys que no sortia en serio amb la MTB.

Un altre de Cal Blau